BOKS: Dejan Zavec osvojil medcelinski naslov!


Dejan Zavec je v Mariboru po točkah osvojil medcelinski naslov po verziji WBO v velterski kategoriji (do 66,678 kilograma) proti Namibijcu Bethuelu Uushoni. Denis Simčič je osvojil naslov evropskega prvaka po verziji WBO.

V dvanajsti rundi sta boksarja držala visok tempo. Uushona je Zavcu podelil dva aperkata. Namibijec je poskušal v obupu, uspelo se mu je obdržati na nogah.

V deveti rundi je Uushona nadaljeval s svojo taktiko sklanjanja. Dzemski pa je Zavcu svetoval več poskusov z levim krošejem. V deseti pa je Namibijec zaradi sklanjanja izgubil še svojo drugo točko. Zavec pa je to kaznoval še z nekaj udarci, zato je imel Uushona ža malce želatinaste noge. V enajsti se je Uushona znašel na tleh, sodnik je štel, da zaradi zdrsa, ampak čvrstost Namibijca je vse bolj plahnela.

V šesti rundi se je Uushona izkazal za zelo gibljivega borca, trener Dirk Dzemski pa je od Dejana zahteval še več dela nog. Namibijec je dobil sodniško opozorilo zaradi nizkih udarcev in sklanjanja. V sedmi rundi je bila Uushoni dejansko odvzeta točka zaradi sklanjanja. V osmi sta med drugim boksarja tudi trčila z glavama.

V tretji rundi je Uushona pokazal svojo čvrstost, branil se je tudi s sklanjanjem, vseeno pa se je zdelo, da je bil v njej uspešnejši Zavec, ki mu je trener naročil več udarcev z levico. V četrti rundi se je dvoboj dokončno razživel. Oba boksarja sta si izmenjala kar nekaj uspešnih udarcev. Peto je Dejan odlično začel in med drugim Namibijcu namenil sijajen levi aperkat.

V prvi rundi je Dejan Zavec začel po željah – z vročim srcem in hladno glavo. Med drugim je z levim in desnim krošejem pokazal tekmecu, kdo je doma v dvorani Tabor. Druga je bila dokaj izenačena, Zavec si ni ustvaril kakšne velike prevlade.

V eni od predborb je Denis Simčič po točkah premagal Albanca Fatjona Muratija in s tem osvojil naslov evropskega prvaka v lahko-težki kategoriji po verziji WBO. “To ni le moja zmaga, ampak naša! Hvala vam za spodbudo,” je navdušeni dvorani Tabor povedal Simčič, ki na Albanca ni bil najbolje pripravljen, saj je prvotni nasprotnik šele pred kratkim odpovedal dvoboj.(Zurnal24)

╚►Bila sem deklica, žena, mati – danes pa sem ničvredna, nemočna starka vsem v napoto in sramoto!

╚►ŠOKANTNO: Družina živi v zapuščenem WC-ju!

╚►HIŠO ZARUBILI IN PRODALI NA DRAŽBI: Niso plačali 1580 evrov zapadlih obrokov!

╚►RUBEŽ PRI VASKRSIĆEVIH: Policija je najprej prisilno odstranile ženske!

╚►POZOR: Iznašli zdravilo za raka!

╚►POGLEJ VIDEO: Kako zgleda ko te krava brcne v glavo?

╚►RESNIČNA ZGODBA: Starejša žena namenjena k jutranji maši, me je ozmerjala s svinjo!

╚►NA POGREBU: Župnik s košaro kasiral neobdavčenih 10.000 evrov!

╚►IZRAČUN, DA TE KAP!: Smo Slovenci res ovce?

╚►TO MORAŠ PREBRATI: Bankrotirani cerkvi še Bog ne more pomagati!

  • POŠLJI ČLANEK NAPREJ:
  • Share on Facebook
  • Imate zanimivo zgodbo, ki bi jo radi delili z drugimi? Pošljite nam na: info@razkrito.net

1 x komentirano

  1. Anonymous says:

    čestitke

Oddaj odgovor!