HIŠO ZARUBILI IN PRODALI NA DRAŽBI: Niso plačali 1580 evrov zapadlih obrokov!


Po pisanju Nedela se za svoje bivanje v hiši na Partizanski ulici v Murski Soboti bojita 62-letna Marjeta Horvat in njen brezposelni 38-letni sin Boštjan Antolin. Hišo je sodišče lani spomladi na zahtevo banke Raiffeisen prodalo na dražbi.

Marjeta in Boštjan sta oktobra 2002 najela posojilo v višini 21.000 evrov za obdobje 15 let, in sicer pri banki Raiffeisen. Posojilo sta z mesečnimi obroki 235,20 evra redno plačevala do sredine leta 2008, ko sta imela finančne težave. Po večkratnih opozorilih banke, naj poravnata obroke posojila, sta pregledala dokumente, ki sta jih prejemala od banke, in ugotovila, da je višina glavnice posojila, torej 21.000 evrov, po šestih letih odplačevanja še vedno enaka. Ko sta zahtevala izdelavo amortizacijskega načrta za odplačevanje posojila, sta tega zavrnila, ko sta izvedela, da bi ju stal 700 evrov.

Banka je nato na sodišče vložila zahtevek za sodno izvršbo na premoženje zaradi neplačanega zapadlega dolga v višini 1580 evrov in neodplačanega posojila z obrestmi vred. Skupni znesek je znašal 22.345,35 evra. Sodišče je banki ugodilo, Marjeta in Boštjan pa sta privolila v sodno izterjavo. Na prvi dražbi, ki je bila februarja lani, ni bilo kupcev. Hišo, ki je bila ocenjena na 70.000 evrov, je na drugi dražbi za 37.000 evrov kupilo podjetje Mapros. Po poplačilu obveznosti jima je ostalo nekaj manj kot osem tisoč evrov, še pišejo v Nedelu.

Iz podjetja Mapros so zahtevali, da se iz hiše izselita, sledila pa je še ponudba za odkup v vrednosti 55.000 evrov, za kar pa se nista odločila, saj se jima ni zdelo pošteno, da podjetje na lahek način zasluži 18.000 evrov. Kasneje je podjetje ponudbo znižalo na 48.000 evrov, vendar tudi te ponudbe Marjeta in Boštjan nista sprejela. Trenutno še naprej živita v zaklenjeni hiši in v strahu, da ju bo novi lastnik na silo izselil.(Nedelo/foto – Ivan Gerenčer)

╚►RUBEŽ PRI VASKRSIĆEVIH: Policija je najprej prisilno odstranile ženske!

╚►POZOR: Iznašli zdravilo za raka!

╚►POGLEJ VIDEO: Kako zgleda ko te krava brcne v glavo?

╚►RESNIČNA ZGODBA: Starejša žena namenjena k jutranji maši, me je ozmerjala s svinjo!

╚►NA POGREBU: Župnik s košaro kasiral neobdavčenih 10.000 evrov!

╚►IZRAČUN, DA TE KAP!: Smo Slovenci res ovce?

╚►TO MORAŠ PREBRATI: Bankrotirani cerkvi še Bog ne more pomagati!

  • POŠLJI ČLANEK NAPREJ:
  • Share on Facebook
  • Imate zanimivo zgodbo, ki bi jo radi delili z drugimi? Pošljite nam na: info@razkrito.net

1 x komentirano

  1. Anonymous says:

    Sramot Pol pa se sklicuje Banka da nic kriva saj to ni res so pac bolj pametni kot pa mi osmrtniki ki zivimo v tej drzavi bres pravic in podrske od nasih vodilnih ja saj novi zakoni pisejo se vec takih stvari saj nas delajo se vecje osmrtnike kot v resnici smo. Pozdrau bralcem

Oddaj odgovor!