Kako se znebit celulita?Celulit je vztrajna nadloga, ki se je le stežka v celoti znebimo. A z dobrim bojnim načrtom lahko bistveno izboljšamo njegov videz.

Male skrivnosti prehrane

Nekatera živila in prehrambna dopolnila okrepijo vezivna tkiva, popravijo celične membrane in pospešijo prekrvavitev. Svetujemo:

* Dan pričnite z zajtrkom, bogatim z antioksidanti, ki vključuje jagodičevje, ki krepi imunski sistem in uničuje proste radikale.
* Skrbite za hidracijo tekom celotnega dneva z vodo in zelenim ter belim čajem.
* Vsak teden pojejte jajce ali dve iz talne reje, ki je bogato z lecitinom.
* Redno uživajte surovo sadje in zelenjavo iz ekološke pridelave.
* Grizljajte jagode Goji, priljubljene suhe kitajske jagode, ki so zaslovele zaradi visoke vsebnosti amino kislin, mineralov, beta karotena, ki ga vsebujejo več kot korenje in vitamina C, ki ga vsebujejo kar 500-krat več kot pomaranče.

Brez muje se še čevelj ne obuje

Brez vadbe se boste težko znebili celulita. Ta namreč psopešuje prekrvavitev kože, napne zadnjico in stegna ter nam pomaga shujšati, s tem pa polepša videz kože. Temu dodajte še infrardečo savno in učinek bo zagotovljen.

Ne pretiravajte s soncem

Ne glede na to, kako zdravo je sonce, je lahko, če pretiravamo, prav nasprotno. Prekomerna izpostavljenost soncu uničuje vezivna tkiva, s čimer oslabijo žile in prične nastajati celulit.

Kaj nanesti na celulit?

Določene snovi pomagajo pri odstranjevanju celulita, če jih nanesemo neposredno na prizadeta mesta, saj pospešijo prekrvavitev, pomagajo odvajati tekočino, popravijo oslabljena tkiva in nahranijo kožo.

Kofein

Prav tako kot zjutraj prebudi možgane, kofein pospeši pretok tekočine in iz celic povleče odvečne količine le-te, s tem pa začasno zmanjša opaznost celulita. Kofein boste našli v mnogih naravnih izdelkih za celulit, nego pa lahko izdelate tudi sami iz mletih kavnih zrn in olja. S takšno mešanico dobro zdrgnite prizadete dele telesa.

Čili

Kot kofein, čili stimulira prekrvavitev ter obnovo celic, s tem pa izboljša videz kože. Nego s čilijem lahko izdelate sami tako, da dodate žličko čilija skodelici losjona za telo.

Morska trava in alge

Morje je bogato z zdravilnimi minerali, ki pomagajo krepiti telo in njegova tkiva. Zdravilne moči morja so ustekleničene v rastlinah iz njega, ki začasno napnejo in učvrstijo kožo. Uporabljajte izdelke z algami in jih obenem dodajte k svoji prehrani.

  • POŠLJI ČLANEK NAPREJ:
  • Share on Facebook
  • Imate zanimivo zgodbo, ki bi jo radi delili z drugimi? Pošljite nam na: info@razkrito.net

Oddaj odgovor!